5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONSERİMİZ COŞKULU GEÇTİ

5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONSERİMİZ COŞKULU GEÇTİ

 

5 Ekim dünya Öğretmenler Günü’nde Onur Akın ve Stera Müzik Topluluğu’nun katılımıyla Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda konser düzenledik. sunuculuğu üyelerimiz Durdu Yıldız ve Mustafa AYAZ’ın  üstlendiği konserimiz saygı duruşunun ardından Şube Başkanımız Nurettin Sönmez ‘in konuşmasını yaptı. Stera Müzik Topluluğu sahne almasından sonra  etkinliğimiz Onur Akın konseriyle sona erdi.

Konuşma Metni;

Değerli misafirlerimiz, yıllardır birlikte bilimsel bir eğitim, demokratik ve insanca bir yaşam mücadelesi verdiğimiz eğitim emekçisi yoldaşlarım, bugün bizimle dayanışma içerisinde olan tüm halkımız 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü etkinliğimize hoş geldiniz.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak ülkemizde öğrencilerin yaşamlarında pencereler açan, derslerinde insan kişiliğinin tam gelişimini destekleyen, toplumun düşünsel, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan ilerlemesini, insan haklarına ve doğaya saygıyı, emeği, demokrasiyi ve barışı anlatan ve yaşatan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyoruz.

Bizler Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı emeğimizi, onurumuzu ve çalışma barışımızı korumaya çalışırken 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’ni önümüze örnek bir belge olarak koymaktadır. Bu nedenle biz Öğretmenlik Meslek Kanununa Hayır derken nasıl bir yasa istediğimizi de açık bir şekilde belirtiyoruz. Biz 5 Ekim Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye belgesinin dikkate alınmasını vurguluyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Değerli yönetenlerin yarattığı ekonomik krizle geçinemeyen, baskılar nedeniyle nefes alamayan, ücretli ve sözleşmeli öğretmen istihdamıyla güvencesizliğin tehdidi altında yaşayan, özel sektörde ağır sömürü koşullarında çalıştırılan öğretmenler sorunlarının çözülmesini beklerken karşılarında 13 maddeden oluşan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu buldular. Eğitim emekçilerini bölen, ayrıştıran, dayanışmasını yok eden, rekabetçi ve aynı işi yapan öğretmenler arasında ücret farklılığına yol açan bu yasayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle bu yasaya karşı direnişimiz devam edecektir. 15 Ekimde Ankara’da olacağız. Çocuklarımızın geleceği, eğitim emekçilerinin birliği için bu yasa mutlaka değişecek. Eğitim Emekçileri bu yasayı değiştirinceye kadar demokratik mücadelelerini sürdürmeye kararlıdır.

Değerli arkadaşlar Eğitim Sen yüz yılı aşkın süren bir mücadelenin birikimi geçmişine sahiptir.  Çünkü Eğitim Sen gücünü TÖS ten- TÖB DER den EĞİT SEN den alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çünkü Eğitim Sen mücadele azmini ‘Öğretmen yalvarmaz, Öğretmen boyun eğmez, Öğretmen el açmaz, Öğretmen ders verir’ diyen Fakir Baykurt’tan alıyor.

Eğitim Sen gücünü TÖS’ün, TÖB DER’in işkencelere boyun eğmemiş onurlu kadrolarından alıyor.

Eğitim Sen cesaretini Karadeniz’de haksızlıklara, doğa katliamına, gericiliğe karşı direnirken katledilen eğitim emekçisi Metin Lokumcu’dan alıyor.

Bu nedenle bu mücadele süreklidir. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek sürecek bir mücadeledir bu.

Değerli arkadaşlar bugün eğitim sistemi tamamen gerici piyasacı bir şekil almıştır. Laik eğitim tamamen tasfiye edilmekle karşı karşıyadır. Eğitimin içeriği iktidarın istediği insan tipini yetiştirmeye göre donatılmıştır. Çeşitli vakıflarla, derneklerle imzalanan protokollerle eğitim süreçleri ilerletiliyor. Kamusal eğitim tam anlamıyla ortadan kaldırılmıştır. Biz Eğitim Sen olarak bu uygulamalara karşı mücadelemizi yürütüyoruz ama bilimsel eğitim mücadelesinde sadece eğitim emekçilerinin çabası yeterli olamaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugünlerde ön plana çıkan sansür yasası tartışmaları halkın doğru haber alma özgürlüğünün engellenmeye çalışılması iktidarın baskı politikalarını net olarak göstermektedir. Ülkenin aydınlık geleceği için hep beraber yan yana, kol kola mücadele edebilirsek karanlıkları yok edebiliriz. Eğitim Sen olarak bu bilinçle hareket edeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Değerli konuklar, değerli Eğitim Emekçileri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Konserimizin gerçekleşmesinde Konyaaltı Belediyesi emekçilerinin ve Konyaaltı Belediye Başkanımız Sayın Semih Esen’in çok önemli katkıları oldu. Katkılarından dolayı kendisine Eğitim sen Antalya Şubesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz biliyoruz ki dayanışma yaşatır.

Konserimizin gerçekleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma, dayanışma gösteren sanatçı arkadaşlarımıza ve konserimize gelerek bizlere güç veren sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bir kez daha sesleniyoruz.

‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz’

 

 

 

 

 

 

 

Sendikamızdan Haberler