Gezi direnişi mahkeme kararına ilişkin Antalya mek ve demokrasi Güçleri oarak 26 Nisan 2022 tarihinde attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Platform adına KESK Dönem Sözcüsü Devrim Mol okudu.
Gezi Davasında verilen skandal karar Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Attalos Heykeli önünde toplanan yüzlerce kişi kararı protesto etti. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol karara tepki gösterdi. Devrim Mol “ Bu davanın hakiminin de savcısının da tek bir kişi olduğunu biliyoruz. Bu bir intikam davasıdır, hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Bu karar yargının kara bir lekesidir. Bu karar
Gezi’yi yapan direnişten duyulan korkunun ifadesidir…
Bu kararı alanlara ve kararın arakasındaki asıl güce buradan bir kere daha sesleniyoruz. Gezi bu ülke tarihinin en onurlu, en temiz halk hareketlerinden biridir. Bugün geziyi karalamaya çalışanlar, yarın çocuklarının yüzüne bakamaz hale gelecekler! Gezi’den suç çıkmaz, geleceğimiz yargılanamaz. Gezi Türkiye tarihinin en kitlesel ve en meşru toplumsal isyan hareketidir. Hepimiz kendi irademizle oradaydık. Gezi’nin onurunu paylaşıyor, sorumluluğunu üstleniyoruz
Gezi kararı, yeni bir OHAL altında ülkenin kaderine el koyma girişiminin bir parçasıdır, ama buna müsaade etmeyeceğiz. Gezi’nin birleşik ve dayanışmacı mücadele anlayışıyla bu karanlığa son vereceğiz. Gezi’yi savunuyoruz, arkadaşlarımızın yanındayız! Biz Gezi’yiz, Gezi halktır ve eninde sonunda halk kazanacak” dedi.
Değerli basın emekçileri;
Ülke tarihinin en büyük halk direnişlerinden Gezi yaklaşık 9 yıl önce dünyayı yerinden oynattı. Haksızlık ve adaletsizliğe karşı halkın var ettiği Gezi Direnişi 9 yıl sonra dün ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Dün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, halkın umudunu; adalet, özgürlük ve eşitlik arayışını demir parmaklıklar ardına hapsetti.
Demokrasi adına, hukuk adına, adalet adına ülkemizin en karanlık günlerini yaşıyoruz. Mahkemenin aldığı bu kararın hukuki olarak meşru olmadığını biliyoruz. Bu karar hukuki değil siyasi bir karardır, reddediyoruz! Bizler hukukun üstünlüğüne inanan, her koşulda adaleti, demokrasiyi savunan kurumlar olarak, bu ülkenin demokrasi güçleri olarak bu kararı reddediyoruz!
Bu davanın hakiminin de savcısının da tek bir kişi olduğunu biliyoruz. Bu bir intikam davasıdır, hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Bu karar yargının kara bir lekesidir. Bu karar Gezi’yi yapan direnişten duyulan korkunun ifadesidir.
Değerli basın emekçileri;
Gezi ‘de kaybettiğimiz arkadaşlarımızın katilleri korunurken, ellerini kollarını sallayıp gezerken doğasını ve yaşamı savunanlar iktidarın yargı sopasıyla cezalandırılmak istenmektedir. Bu karar Türkiye’nin zorbalık tarihine eklenmiş bir yapraktan ibarettir.
Gezi ülkemizin bütün kentlerinden milyonlarca insanın katıldığı bir halk hareketidir. Bu bile iktidar sahiplerinin neden Gezi’den korktuklarının bir kanıtıdır. Korkuyorlar çünkü Gezi AKP iktidarının yüzüne takmış olduğu ileri demokrasi maskesini çekip atmış, hem Türkiye’ye hem de Dünya’ya AKP’nin anti demokratik, otoriter, tek adam zihniyetçi yüzünü göstermiştir. Gezi sonrası ülkemizin başına gelenler de zaten bunu doğrulamıştır.
Bu kararı alanlara ve kararın arakasındaki asıl güce buradan bir kere daha sesleniyoruz. Gezi bu ülke tarihinin en onurlu, en temiz halk hareketlerinden biridir. Bugün geziyi karalamaya çalışanlar, yarın çocuklarının yüzüne bakamaz hale gelecekler! Gezi’den suç çıkmaz, geleceğimiz yargılanamaz.
Gezi Türkiye tarihinin en kitlesel ve en meşru toplumsal isyan hareketidir. Hepimiz kendi irademizle oradaydık. Gezi’nin onurunu paylaşıyor, sorumluluğunu üstleniyoruz.
Değerli basın emekçileri;
Gezi kararı, yeni bir OHAL altında ülkenin kaderine el koyma girişiminin bir parçasıdır, ama buna müsaade etmeyeceğiz. Gezi’nin birleşik ve dayanışmacı mücadele anlayışıyla bu karanlığa son vereceğiz. Gezi’yi savunuyoruz, arkadaşlarımızın yanındayız! Biz Gezi’yiz, Gezi halktır ve eninde sonunda halk kazanacak.
Antalya Emek Ve Demokrasi Güçleri